Категорија: Кожа

Во топлите денови внимавајте на алергија на сонце

Во топлите денови внимавајте на алергија на сонце

  Со изложување на нашата кожа на сонце, често се појавуваат алергиски реакции. Црвенио,свраб, осип, меурчиња и болни чворови кои знаат да бидат многу непријатни, ... Повеќе

Најефикасен природен лек за гливици на ноктите

Најефикасен природен лек за гливици на ноктите

  Онихомикоза (гливици) е состојба која е дефинирана како габична инфекција на ноктите на нозете и рацете. Ова не е само естетски проблем. Онихомикозата е ... Повеќе

Прва помош при изгореници на кожа

Прва помош при изгореници на кожа

Изгореница е оштетување на ткивото кое е резултат на предолго изложување на телото на сонце, друг вид на радијација, контакт со оган, хемикалии, струја или ... Повеќе

д-р Т. Поповски: Аднекси на кожа

д-р Т. Поповски: Аднекси на кожа

Кожата е најволуменозниот, повеќеслоен, плоснат орган, кој во целост го покрива човековиот организам. Структурните како и функционалните карактеристики на кожата во најголем дел се генетски ... Повеќе

д-р В.Заховска: Враснат нокт (Onychocryptosis ; unguis incarnatus)

д-р В.Заховска: Враснат нокт (Onychocryptosis ; unguis incarnatus)

Враснат нокт (Onychocryptosis ; unguis incarnatus) преставува сосотојба која е достта непријатна и болна. Се карактризира со неправилен раст на ноктот во кожата и меките ... Повеќе

д-р Т. Поповски: Градба на кожата

д-р Т. Поповски: Градба на кожата

Кожата е најволуменозниот, повеќеслоен, плоснат орган, кој во целост го покрива човековиот организам. Со својата комплексна, високоспецијализирана градба и функција создава специјална барера што го ... Повеќе

Ублажете ги симптомите на розацеа со природни лекови

Ублажете ги симптомите на розацеа со природни лекови

Розацеа е честа хронична болест на кожата која предизвикува црвенило на централните делови на лицето и хиперплазија на сврзното ткиво на кожата и лојните жлезди. ... Повеќе