Категорија: Настинка и грип

Дали треба да примам вакцина против грип оваа година? Медицинските експерти одговорија на најчестите прашања

Дали треба да примам вакцина против грип оваа година? Медицинските експерти одговорија на најчестите прашања

Како што започнува сезоната на грип, ова прашање - заедно со други проблеми -циркулира меѓу семејствата, училиштата и работното место. Но, оваа година, со сè ... Повеќе

Грип сезоната е на прагот. Како да се заштитиме себеси и нашите најблиски ?!

Грип сезоната е на прагот. Како да се заштитиме себеси и нашите најблиски ?!

Епидемијата на грип е на повидок, а со оглед на ситуацијата во којашто се наоѓаме и пандемијата со која се соочуваме, ви препорачуваме неколку неопходни ... Повеќе

Тинитус: Околу 10% од возрасните луѓе имат некој облик на зуење во ушите

Тинитус: Околу 10% од возрасните луѓе имат некој облик на зуење во ушите

Околу 10% од возрасните луѓе имат некој облик на зуење во ушите( пулсирање, шушкање, жуборење на вода,свирење итн) Прогнозата на зуењето зависи од  причината и ... Повеќе

д-р Маја Мојсоска: Разлика меѓу обична настинка и алергиски ринит

д-р Маја Мојсоска: Разлика меѓу обична настинка и алергиски ринит

Најчестата алергиска болест кај нас е алергија на полен. Погодените луѓе реагираат на еден или повеќе видови полен, обично треви или цутови од дрвја во рана ... Повеќе

д-р Марија Јованоска: Настинка, грип и нивни разлики

д-р Марија Јованоска: Настинка, грип и нивни разлики

Кај настинката симптомите се јавуваат постепено еден по друг, додека пак, грипот започнува изненадно со висока температура, болки во мускули и зглобови, главоболка, сува кашлица ... Повеќе

д-р Марија Јованоска: Настинка, грип и нивни разлики-Грип

д-р Марија Јованоска: Настинка, грип и нивни разлики-Грип

Грип –Добро е да  напоменам уште на самиот почеток дека повторно се работи за вирусна инфекција која има сезонски карактер. За да се заболи од ... Повеќе

д-р Марија Јованоска: Настинка, грип и нивни разлики- Настинка

д-р Марија Јованоска: Настинка, грип и нивни разлики- Настинка

Настинка - Постојат 200 различни вируси на настинка кои кај луѓето може да го инфицираат горниот респираторен тракт. Најчесто засегнати се носот или грлото. Вирусот ... Повеќе