Категорија: Здравје кај деца

Игра за деца: Снежна трка-помогнете му на Дедо Мраз да стигне до санката

Игра за деца: Снежна трка-помогнете му на Дедо Мраз да стигне до санката

Сите со нетрпение го очекуваме овој период од годината, бидејќи нема нешто поубаво од празнична атмосфера во вашиот дом со најблиските. Но, оваа година новогодишните ... Повеќе

Како да ја зголемите концентрацијата на вашето дете

Како да ја зголемите концентрацијата на вашето дете

Концентрацијата е можност да ги насочиме нашите мисли во одредена насока, со цел да извршиме одредена задача. За да може детето да научи нешто, тоa ... Повеќе

6 совети како полесно да го намалите времето поминато пред екраните на децата

6 совети како полесно да го намалите времето поминато пред екраните на децата

Заради пандемијата, новите моделите за учење на далечина, ги вклучуваат децаат да поминуваат повеќе време пред екраните во склоп со нивниот училишен ден. Токму поради ... Повеќе

Исхрана за бебе од 8 до 12 месеци

Исхрана за бебе од 8 до 12 месеци

Кога бебето ќе наполни 8 месеци, во неговата исхрана почнува да доминира цврстата храна. Тоа е време кога од пасирана бебешка храна и кашички полека ... Повеќе

Митови и факти за обезност (дебелина) кај деца

Митови и факти за обезност (дебелина) кај деца

Вишокот килограми можеби и не е некој сериозен проблем, но има голема улога како ризик фактор во настанување на некои сериозни болести. Затоа, доколку вашето ... Повеќе

Ставете крај на бебешките грчеви и непроспиените ноќи

Ставете крај на бебешките грчеви и непроспиените ноќи

Kај доенчињата најчестата причина за вознемиреност се инфантилните колики кои се јавуваат при крајот на првиот месец од животот и траат вообичаено до крајот на ... Повеќе

Како да препознаете анемично дете

Како да препознаете анемично дете

Анемија или слабокрвност претставува намалување на вредностите на хемоглобинот со или без намалување на вредностите на еритроцитите (црвените крвни зрнца). Недостигот на хемоглобин и недоволен ... Повеќе