Категорија: Ум и Тело

Како да научиме да не го допираме лицето за време на Covid-19 пандемијата

Како да научиме да не го допираме лицето за време на Covid-19 пандемијата

Кога центарот за контрола и превенција од болести издаде пакет на мерки за заштита меѓу кои беше и да не се допираат лицето, устата и ... Повеќе

Ефикасни маски за лице кои може да ги направите во домашни услови

Ефикасни маски за лице кои може да ги направите во домашни услови

Секоја втора жена во светот има проблеми со кожата. Без разлика дали станува збор за проблеми со мрсна, сува или кожа со акни, третманот знае ... Повеќе

6 совети како полесно да го намалите времето поминато пред екраните на децата

6 совети како полесно да го намалите времето поминато пред екраните на децата

Заради пандемијата, новите моделите за учење на далечина, ги вклучуваат децаат да поминуваат повеќе време пред екраните во склоп со нивниот училишен ден. Токму поради ... Повеќе

Како да го намалите или сосема да се откажете од алкохолот?

Како да го намалите или сосема да се откажете од алкохолот?

Добра идеја е прво да го посетите вашиот лекар ако сакате да се откажете или да престанете да пиете алкохол. Тoj можe да ви помогнe ... Повеќе

Со редуцирана употреба на социјални медиуми до ментална благосостојба

Со редуцирана употреба на социјални медиуми до ментална благосостојба

Ситуацијата во која се наоѓаме, нѐ погоди сите, но и ни е показател и мотивација за да ги вреднуваме и да ги постигнеме сите нешта ... Повеќе

Неколку совети за брзо и лесно откажување од цигарите

Неколку совети за брзо и лесно откажување од цигарите

Пушач сте и сакате да се откажете од цигарите, но не ви оди баш од рака? Еве неколку совети кои би го олесниле и забрзале ... Повеќе

Техниките за приземување можат да бидат од корист при напади на паника

Техниките за приземување можат да бидат од корист при напади на паника

Техниките за приземување можат да имаат корист за низа проблеми со анксиозност, вклучително и напади на паника. Овие техники му помагаат на лицето да се ... Повеќе