Категорија: Исхрана

7 придобивки од конзумирањето на вода со лимон

7 придобивки од конзумирањето на вода со лимон

    Во последно време се повеќе луѓе започнаа да ја конзумираат водата со лимонот. На некои луѓе денот им започнуваа со вода со лимон ... Повеќе

Лековити својства на капините

Лековити својства на капините

  Заради своите нутритивни вредности и комплексни состојки, капините добро делуваат на срцето, метаболизмот, го намалуваат ризикот од мозочен удар и дијабетес. Капините содржат растителни ... Повеќе

Митови и факти за обезност (дебелина) кај деца

Митови и факти за обезност (дебелина) кај деца

Вишокот килограми можеби и не е некој сериозен проблем, но има голема улога како ризик фактор во настанување на некои сериозни болести. Затоа, доколку вашето ... Повеќе

Придобивки од конзумирањето на риба

Придобивки од конзумирањето на риба

  Рибата е храна која представува извор на хранливи материи за луѓето, како и за многу животни. Секојдневната потрошувачка на риба игра улога во спречување ... Повеќе

Кокосово масло и 10 бенефити од неговата употреба

Кокосово масло и 10 бенефити од неговата употреба

  Популарноста на кокосовото масло во последните неколку години рапидно се зголемува, па започнува и да се продава на пазарот како супер храна. Уникатната комбинација ... Повеќе

Спирулина- хранлива алга на сегашноста и иднината

Спирулина- хранлива алга на сегашноста и иднината

Спирулина е вид на модро-зелена алга која расте во слатки и солени води. Староста и се проценува околу 3,6 милијарди години и се верува дека ... Повеќе

Дали здравата храна навистина ќе ви помогне во битката со вишокот килограми?

Дали здравата храна навистина ќе ви помогне во битката со вишокот килограми?

Честопати сме слушнале „Храни се здраво, за да ослабнеш“. Но, за жал не секогаш е така. Поголем дел од зравите намирници навистина можат да ни ... Повеќе