Категорија: Психологија

5 мотивациони навики за подобар живот

5 мотивациони навики за подобар живот

Психологија

Обично навиките е одлик на нас самите. Во просек потребни се околу 20 дена за да човек оформи некоја навика. Ви предлагаме неколку работи кои ... Повеќе

Фрази кои ги употребуваат манипулаторите за да Ве доведат до лудило

Фрази кои ги употребуваат манипулаторите за да Ве доведат до лудило

Психологија

Џексон Макенези (Jackson Mackenzie), ко-основач на PsychopathFree, онлајн заедница која ги поддржува жртвите од комуникација со психопати и манипулатори, издвоил пет фрази кои ги употребуваат ... Повеќе

Помислете и на своите мисли

Помислете и на своите мисли

Психологија

Мислењето е способност дадена на човекот. Од милијарда луѓе што газат на земјата мал е бројот на оние што мислат и на своите мисли. Во ... Повеќе

Расположението е „гориво“ што го движи телото

Расположението е „гориво“ што го движи телото

Психологија

Расположението е гориво што го движи телото низ денот, низ месеците, низ годините. Постојат денови во кои целиот свет ни е на дланка, ден кој ... Повеќе

Јапонска уметност на дијалог без караница: Како да се изразите за да избегнете непријатна ситуација

Јапонска уметност на дијалог без караница: Како да се изразите за да избегнете непријатна ситуација

Психологија

⃝ ТОЈ ПОСАКУВА ДА И БИДЕ ПРВ                    ТАА ПОСАКУВА ДА Е НЕГОВА ПОСЛЕДНА  ⃝ или ⃝ ТОЈ САКА ДА Е БРОЈ ЕДЕН     ... Повеќе

Неколку совети за организиран и продуктивен ден

Неколку совети за организиран и продуктивен ден

Психологија

„По утрото и денот се познава“ стара мудра поговорка, како ќе го започнеме така и ќе го поминеме. Ние сами се одлучуваме за тоа како ... Повеќе

Јапонска уметност на дијалог без караница-Тој живее во вертикално, а таа во хоризонтално општество

Јапонска уметност на дијалог без караница-Тој живее во вертикално, а таа во хоризонтално општество

Психологија

⃝ ТОЈ ЖИВЕЕ ВО ВЕРТИКАЛНО ОПШТЕСТВО                    ТАА ГО БИРА ХОРИЗОНТАЛНОТО  ⃝   Мажите и жените на различен начин ги градат своите односи со околината. ... Повеќе