Категорија: Здравје кај мажи

Превентивни прегледи кои секој маж мора да ги прави еднаш годишно

Превентивни прегледи кои секој маж мора да ги прави еднаш годишно

Вредноста на секој превентивен преглед се состои во тоа да ги дијагностицира болестите навреме, како и да ви понуди препораки за промена на животниот стил, ... Повеќе

Зошто мажите страдаат од еректилна дисфункција

Зошто мажите страдаат од еректилна дисфункција

Еректилна дисфункција (ЕД) кај мажите претставува трајна неспособност за постигнување и одржување на ерекцијата доволно да обезбеди задоволувачка сексуална активност. ЕД може да биде минимална, ... Повеќе

Зголемен е бројот на мажи кои страдаат од сериозни болести- овие знаци не смеете да ги занемарите

Зголемен е бројот на мажи кои страдаат од сериозни болести- овие знаци не смеете да ги занемарите

Во последните неколку години е во пораст бројот на мажи кои страдаат од посериозни и хронични заболувања. Постојат јасни знаци преку кои телото ви укажува ... Повеќе

Најчестите нуспојави од лекување на карцином на простата

Најчестите нуспојави од лекување на карцином на простата

Карцином на простата е малигно заболување на простатата, жлезда кај машкиот репродуктивен систем. Повеќето канцери на простатата се спорорастечки, но во некои случаи можат да растат релативно брзо. Канцер-клетките може ... Повеќе