Категорија: Фитнес

Главоболки предизвикани од напорно вежбање

Главоболки предизвикани од напорно вежбање

Фитнес, Невролошки болести

Главоболки поврзани со физичка активност може да се појават при долготрајно и напорно вежбање, трчање, тенис, пливање и дигање тегови. Докторите ги поделиле главоболките кои ... Повеќе

Како да останете физички активни за време на COVID-19

Како да останете физички активни за време на COVID-19

COVID-19, Фитнес

Во доба на пандемија од коронавирус, за да се заштитиме себеси, најблиските како и целата заедница, многу е важно да се придржуваме до мерките и ... Повеќе

Вежбањето го подобрува вашиот метаболизам

Вежбањето го подобрува вашиот метаболизам

Фитнес

  Нашиот метаболизам ги вклучува сите работи кои му се потребни на телото да ја претвори храната во енергија и да нè одржи во живот. ... Повеќе

д-р Марија Јованоска: Поврзаност меѓу физичката активност и здравјето на внатрешните органи

д-р Марија Јованоска: Поврзаност меѓу физичката активност и здравјето на внатрешните органи

Стручна Помош, Фитнес

Физичката активност е исклучително важен фактор за здраво тело и дух. Без разлика дали го правите тоа за да изгубите тежина, да постигнете некоја фитнес ... Повеќе

Зошто да изберете пилатес?

Зошто да изберете пилатес?

Фитнес

Пилатес е фитнес систем, создаден од Џозеф Пилатес во почетокот на 20-тите години во Германија. Тој претставува серија од контролирани движења, кои се изведуваат или ... Повеќе

Со загреани мускули полесно до целта

Со загреани мускули полесно до целта

Фитнес

  Со поимот загревање опфатени се постапки кои го припремаат организмот за активност. Може да бидат активни и пасивни, општи и специјални, а целта им ... Повеќе

Тајната врска помеѓу практикување јога и здравјето

Тајната врска помеѓу практикување јога и здравјето

Фитнес

Различни положби при вежбање на јога се развиле со цел да овозможат истегнување на целото тело. Основни начела на јогата се : asana (положба), pranayama ... Повеќе