Категорија: Храна и живот

Како да препознаете добар протеински бар

Како да препознаете добар протеински бар

  Изборот на протеински барови на пазарот е огромен, но не сите протеински барови се здрави и со богата нутритивна вредност. Запаметете, сите протеински барови ... Повеќе

Сарми со сејтан

Сарми со сејтан

Зимскиот период е познат по киселата зелка која изобилува со витамин Ц и витаминот Б12 кој е исклучително активен за време на киселењето. Пантотенска киселина ... Повеќе

Што е сејтан и како се употребува ?

Што е сејтан и како се употребува ?

  Сејтан или уште познат како „месо од пченица“ постои со векови, иако името „сејтан“ го добива неодамна. Направен е од пченица, но речиси и ... Повеќе

Лоши комбинации на храна кои му штетат на метаболизмот

Лоши комбинации на храна кои му штетат на метаболизмот

  Иако многу луѓе сакаат да консумираат месо со компири, леб или ориз, ова се смета за лоша комбинација на храна, бидејќи не се препорачува ... Повеќе

Храна која го забрзува метаболизмот

Храна која го забрзува метаболизмот

  Покрај термички обработено месо и варени јадења, здраво е да се консумира и свежа храна, како што се салати од спанаќ, рендан морков, целер ... Повеќе

Прва помош: Труење со храна

Прва помош: Труење со храна

  Како што е познато, без храна и вода животот не може да се замисли. Секако, услов е да одговараат на основните хигиенски услови, бидејќи ... Повеќе

Исхрана за бебе од 8 до 12 месеци

Исхрана за бебе од 8 до 12 месеци

Кога бебето ќе наполни 8 месеци, во неговата исхрана почнува да доминира цврстата храна. Тоа е време кога од пасирана бебешка храна и кашички полека ... Повеќе