ОРГАНСКИ БИСКВИТИ ЗА БЕБИЊА И ДЕЦА, ДОСТАПНИ ВО МАРКЕТИТЕ НА ДМ

Одлична вест! Темната чоколада е добра за вас, а еве 12 причини зошто да ја јадете

Желбата за благо понекогаш е посилна од нас и не можеме да ја контролираме, па завршуваме со неколку изедени коцки или пак цели чоколади, вишок внесени калории и грижа на совест.

Постојано размислуваме и ги пребројуваме калориите, шеќерите и мастите кои сме ги внеле во нашето тело. Но, постои утеха. Не се сите чоколади се штетни.

Генерално, во чоколадната индустрија постојат 3 типа на чоколада. Темна, бела и млечна чоколада.

Белата и млечната чоколада содржат многу висок процент на додадени маснотии и имаат многу малку микронутритиенти, за разлика од темната чоколада која ги задржува природните масностии од семето на какаото (основната состојка начоколадата) како и микронутриентите.

Консумирањето на темна чоколада, покрај тоа што е слатко задоволство, има и многу позитивни придобивки како:

Токму поради овие причини изберете темно чоколадо наместо млечно или бело. Сепак, уживајте во умерени количини.

Exit mobile version