Категорија: Фармација

Дали витаминските инфузии се безбедни?

Дали витаминските инфузии се безбедни?

Во време кога за имунитетот размислуваме повеќе од кога и да било и сакаме да направиме сѐ како би спречиле настинка, грип или посериозна болест, ... Повеќе

Во кој дел од денот треба да се земаат суплементи?

Во кој дел од денот треба да се земаат суплементи?

  За да витамините и минералите кои ги земате навистина делуваат, важно е да ги земате во вистинското време т.е кога нивната апсорпција е најдобра. ... Повеќе

Леколид-природен производ за терапија на ендометриоза

Леколид-природен производ за терапија на ендометриоза

Леколид е природен производ, додаток на исхрана, со патентирана активна технологија за терапија на ендометриоза. Компоненти на Леколид делуваат синергистички на симптомите на болеста: Куркума ... Повеќе

м-р фарм. Стефанија Илиева: Вашата аптека за патување

м-р фарм. Стефанија Илиева: Вашата аптека за патување

Со топлото време доаѓаат и се почестите патувања, исполнети викенди на планини и одмори, за кои мораме претходно добро да се подготвиме. Аптеката за патување ... Повеќе

Што се и како делуваат пробиотиците?

Што се и како делуваат пробиотиците?

Светската здравствена организација пробиотиците ги дефинира како “живи микроорганизми кои во соодветни количини позитивно влијаат врз здравјето на домаќинот”. Клиничките испитувања докажале дека пробиотиците имаат ... Повеќе

Антидепресиви-кога и како се употребуваат?

Антидепресиви-кога и како се употребуваат?

Антидепресивите се лекови кои можат да помогнат во олеснување на симптомите на депресија, социјално вознемирување, анксиозно нарушување, сезонско афективно нарушување и дистимија. „Идеалниот“ антидепресив треба ... Повеќе

Хипервитаминоза или труење со витамини

Хипервитаминоза или труење со витамини

Хипервитаминоза е состојба на организмот која настанува кога во него има или се внесуваат преголеми количества на одреден витамин. При тоа можат да се појават симптоми на ... Повеќе