Категорија: Дијабет

4 идеални активности за лица со дијабетес

4 идеални активности за лица со дијабетес

Физичката активност има бројни бенефиции, вклучувајќи ги намалување на стресот, крвниот притисок и шеќерот во крвта, одржување на телото во добра форма, како и релаксација ... Повеќе

Тесната поврзаност помеѓу дијабетисот и здравјето на очите

Тесната поврзаност помеѓу дијабетисот и здравјето на очите

Секој треба да се грижи за здравјето на своите очи, но кога имате дијабетес, очните прегледите се особено важни. Зошто е тоа така ? 1.Оштетување ... Повеќе

Како алкохолот влијае врз дијабетесот?

Како алкохолот влијае врз дијабетесот?

Кога станува збор за пиење алкохол, луѓето со дијабетес тип 1 треба да бидат особено внимателни. Може да влоши некои од компликациите на дијабетисот. Како ... Повеќе

Нивото на шеќер во крвта е важен параметар во бременоста

Нивото на шеќер во крвта е важен параметар во бременоста

Гестациски дијабетес претставува посебен тип дијабетес, кој за прв пат се јавува во бременоста. Во овој период, хормоните од плацентата ја блокираат активноста на инсулинот. ... Повеќе

Како мојата мајка го прифати мојот живот со дијабетес?

Како мојата мајка го прифати мојот живот со дијабетес?

  Mоето име е Тања Шатановска, имам 27 години и скоро 22 години живеам со дијабетес тип 1. Во овој пост ќе го преточам искуството ... Повеќе

“Зошто јас?”-Мојата прва реакција кога дознав дека имам дијабетес

“Зошто јас?”-Мојата прва реакција кога дознав дека имам дијабетес

Mоето име е Тања Шатановска, имам 27 години и скоро 22 години живеам со дијабетес тип 1. Ми беа потребни 12 години за да прифатам ... Повеќе

Како го менаџирам дијабетесот за време на кризата со COVID-19?

Како го менаџирам дијабетесот за време на кризата со COVID-19?

Mоето име е Тања Шатановска, имам 27 години и скоро 22 години живеам со дијабетес тип 1. Ми беа потребни 12 години за да прифатам ... Повеќе