Категорија: Очни болести

Синдром на суви очи: Што може да направите за да ја подобрите состојбата?

Синдром на суви очи: Што може да направите за да ја подобрите состојбата?

Очни болести

Можеби имате чувство дека имате песок во очите или ве печат и чешаат. Можеби сте преосетливи на светлина, имате заматен вид или имате потешкотии со ... Повеќе

Катаракта (перде) во најчест случај е промена на структура на леќата предизвикана од возраста

Катаракта (перде) во најчест случај е промена на структура на леќата предизвикана од возраста

Очни болести

Катарактата претставува заматеност на очната леќа. Причините за настанување можат да бидат различни. Болеста може да се развие на било која возраст, но процентуално најмногу ... Повеќе

д-р Марија Јованоска: Конјуктивитис- причини и превенција

д-р Марија Јованоска: Конјуктивитис- причини и превенција

Очни болести, Стручна Помош

Конјуктивитис е воспаление или инфекција на конјуктивата која е поставена под очните капаци. Малите крвни садови во конјунктивата стануваат сеˈ повеќе видливи. Тогаш белката од ... Повеќе