Категорија: Настинка и грип

д-р Маја Мојсоска: Разлика меѓу обична настинка и алергиски ринит

д-р Маја Мојсоска: Разлика меѓу обична настинка и алергиски ринит

Алергии, Настинка и грип

Најчестата алергиска болест кај нас е алергија на полен. Погодените луѓе реагираат на еден или повеќе видови полен, обично треви или цутови од дрвја во рана ... Повеќе

д-р Марија Јованоска: Настинка, грип и нивни разлики

д-р Марија Јованоска: Настинка, грип и нивни разлики

Настинка и грип, Стручна Помош

Кај настинката симптомите се јавуваат постепено еден по друг, додека пак, грипот започнува изненадно со висока температура, болки во мускули и зглобови, главоболка, сува кашлица ... Повеќе

д-р Марија Јованоска: Настинка, грип и нивни разлики-Грип

д-р Марија Јованоска: Настинка, грип и нивни разлики-Грип

Настинка и грип, Стручна Помош

Грип –Добро е да  напоменам уште на самиот почеток дека повторно се работи за вирусна инфекција која има сезонски карактер. За да се заболи од ... Повеќе

д-р Марија Јованоска: Настинка, грип и нивни разлики- Настинка

д-р Марија Јованоска: Настинка, грип и нивни разлики- Настинка

Настинка и грип, Стручна Помош

Настинка - Постојат 200 различни вируси на настинка кои кај луѓето може да го инфицираат горниот респираторен тракт. Најчесто засегнати се носот или грлото. Вирусот ... Повеќе