Категорија: Кожа

Прва помош при изгореници на кожа

Прва помош при изгореници на кожа

Кожа

Изгореница е оштетување на ткивото кое е резултат на предолго изложување на телото на сонце, друг вид на радијација, контакт со оган, хемикалии, струја или ... Повеќе

д-р Т. Поповски: Аднекси на кожа

д-р Т. Поповски: Аднекси на кожа

Стручна Помош, Кожа

Кожата е најволуменозниот, повеќеслоен, плоснат орган, кој во целост го покрива човековиот организам. Структурните како и функционалните карактеристики на кожата во најголем дел се генетски ... Повеќе

д-р В.Заховска: Враснат нокт (Onychocryptosis ; unguis incarnatus)

д-р В.Заховска: Враснат нокт (Onychocryptosis ; unguis incarnatus)

Кожа, Стручна Помош

Враснат нокт (Onychocryptosis ; unguis incarnatus) преставува сосотојба која е достта непријатна и болна. Се карактризира со неправилен раст на ноктот во кожата и меките ... Повеќе

д-р Т. Поповски: Градба на кожата

д-р Т. Поповски: Градба на кожата

Стручна Помош, Кожа

Кожата е најволуменозниот, повеќеслоен, плоснат орган, кој во целост го покрива човековиот организам. Со својата комплексна, високоспецијализирана градба и функција создава специјална барера што го ... Повеќе

Ублажете ги симптомите на розацеа со природни лекови

Ублажете ги симптомите на розацеа со природни лекови

Кожа

Розацеа е честа хронична болест на кожата која предизвикува црвенило на централните делови на лицето и хиперплазија на сврзното ткиво на кожата и лојните жлезди. ... Повеќе

Мени на храна за лица кои страдаат од розацеа

Мени на храна за лица кои страдаат од розацеа

Кожа, Исхрана

Состојбата на кожата е одраз на процесите што се одвиваат во внатрешноста на телото. Секоја нејзина променана, без разлика дали е тоа стареење на кожата, ... Повеќе

д-р Т. Поповски : Розацеа – црвенило и акни на кожата кај возрасните

д-р Т. Поповски : Розацеа – црвенило и акни на кожата кај возрасните

Кожа, Стручна Помош

Розацеа е хронична, воспалителна состојба. Најчесто ја зафаќа кожата на лицето, но може да се појави и на кожата на вратот, скалпот, ушите и деколтето. ... Повеќе