Категорија: Здравје кај мажи

Најчестите нуспојави од лекување на карцином на простата

Најчестите нуспојави од лекување на карцином на простата

Малигни болести, Здравје кај мажи

Карцином на простата е малигно заболување на простатата, жлезда кај машкиот репродуктивен систем. Повеќето канцери на простатата се спорорастечки, но во некои случаи можат да растат релативно брзо. Канцер-клетките може ... Повеќе