Категорија: Здравје кај жени

Цисти на јајниците

Цисти на јајниците

Здравје кај жени

Цисти на јајници и синдром на полицистични јајници (СПЈ) се поврзани состојби каде што многу од симптомите се поклопуваат, па честопати жените се збунуваат од ... Повеќе

Цисти на јајниците или синдром на полицистични јајници-Што е разликата?

Цисти на јајниците или синдром на полицистични јајници-Што е разликата?

Здравје кај жени

Цисти на јајници и синдром на полицистични јајници (СПЈ) се поврзани состојби каде што многу од симптомите се поклопуваат, па честопати жените се збунуваат од ... Повеќе

ПАП-тест: На која возраст и колку често треба да се прави

ПАП-тест: На која возраст и колку често треба да се прави

Здравје кај жени

ПАП-тест е лесна, едноставна и брза  цитолошка метода со која се испитуваат промените на грлото на матката  и се утврдува дали се тие нормални или ... Повеќе

Убедливи причини зошто бремените жени треба да земаат пробиотици

Убедливи причини зошто бремените жени треба да земаат пробиотици

Здравје кај жени

Бременоста е сигурно едно од највозбудливите и најпосебните искуства во животот на жената. За време на бременоста, имуните и метаболичките функции на ова мало суштество ... Повеќе

Што е ендометриоза и кога треба да се посомневаме на истата?

Што е ендометриоза и кога треба да се посомневаме на истата?

Здравје кај жени

Ендометриоза се дефинира како присуство на ткиво, налик ендометриуми надвор од матката ,кое води до хронична инфламаторна реакција на ткивата, болка и неплодност. Најчесто се ... Повеќе

Леколид-природен производ за терапија на ендометриоза

Леколид-природен производ за терапија на ендометриоза

Здравје кај жени

Леколид е природен производ, додаток на исхрана, со патентирана активна технологија за терапија на ендометриоза. Компоненти на Леколид делуваат синергистички на симптомите на болеста: Куркума ... Повеќе

Недостаток на железо кај трудниците е поврзан со проблем на тироидната жлезда

Недостаток на железо кај трудниците е поврзан со проблем на тироидната жлезда

Здравје кај жени, Тироидна жлезда

Во споредба со мажите, за кои дневна препорачана доза за внес на железо е 8 мг., жените имаат поголеми потреби за овој минерал особено во ... Повеќе