Категорија: Дијабет

“Зошто јас?”-Мојата прва реакција кога дознав дека имам дијабетес

“Зошто јас?”-Мојата прва реакција кога дознав дека имам дијабетес

Дијабет

Mоето име е Тања Шатановска, имам 27 години и скоро 22 години живеам со дијабетес тип 1. Ми беа потребни 12 години за да прифатам ... Повеќе

Како го менаџирам дијабетесот за време на кризата со COVID-19?

Како го менаџирам дијабетесот за време на кризата со COVID-19?

Дијабет

Mоето име е Тања Шатановска, имам 27 години и скоро 22 години живеам со дијабетес тип 1. Ми беа потребни 12 години за да прифатам ... Повеќе

д-р Марија Јованоска: Шеќерна болест или дијабет – сѐ што треба да се знае

д-р Марија Јованоска: Шеќерна болест или дијабет – сѐ што треба да се знае

Стручна Помош, Дијабет

  Дијабетес мелитус или кај народот позната како шеќерна болест, претставува најчеста хронична болест во светот. Како резултат на нездравиот животен стил кој подразбира лоша ... Повеќе

Лекување на дијабет: Неколку важни факти кои мора да ги знаете

Лекување на дијабет: Неколку важни факти кои мора да ги знаете

Дијабет

Цел на лекувањето на шеќерна болест е постигнување на нормална концентрација на глукоза и спречување на акутни и хронични компликации на болеста. Околу 50% од ... Повеќе

Што е diabetes insipidus, а што diabetes mellitus?

Што е diabetes insipidus, а што diabetes mellitus?

Дијабет

Дијабетес е хронична, незаразна болест која во организмот ги нарушува механизмите кои го контролираат нивото на шеќер во крвта. Постојат два основни типа на дијабетес: ... Повеќе

Зошто за добра линија е потребен квалитетен сон?

Зошто за добра линија е потребен квалитетен сон?

Здравје од А до Ш, Дијабет

Во модерното време во кое живееме, адекватна количина на сон се смета за луксуз. Меѓутоа, истражувањата покажуваат од колкава важност е организмот да го добие ... Повеќе