Категорија: Алергии

Прва помош при бурна алергиска реакција(анафилакса)

Прва помош при бурна алергиска реакција(анафилакса)

Алергии

Алергиска реакција (анафилакса) e опасна по живот  може да предизвика шок, ненадеен пад на крвниот притисок и проблеми со дишењето. Кај луѓето кои имаат алергија, ... Повеќе

Неколку работи кои мора да ги знаат лицата кои страдаат од алергија

Неколку работи кои мора да ги знаат лицата кои страдаат од алергија

Здравје од А до Ш, Алергии

Пролетта со сeтa своja убавинa и будење на целиот жив свет истовремено е и тригер за алергиските манифестации на респираторниот и дигестивниот систем. Пролетните алергени почнуваат да се ... Повеќе

д-р Маја Мојсоска: Разлика меѓу обична настинка и алергиски ринит

д-р Маја Мојсоска: Разлика меѓу обична настинка и алергиски ринит

Алергии, Настинка и грип

Најчестата алергиска болест кај нас е алергија на полен. Погодените луѓе реагираат на еден или повеќе видови полен, обично треви или цутови од дрвја во рана ... Повеќе