Категорија: Ум и Тело

Пижамна психологија: „Кажи ми во што спиеш“

Пижамна психологија: „Кажи ми во што спиеш“

Психологија

Постои познатата фраза „Кажи кој е твојот пријател и јас ќе кажам кој си ти“. Американските психолози се обидоа да ја утврдат природата на една ... Повеќе

Улога на колагенот во нашето тело

Улога на колагенот во нашето тело

Нега на Тело

Колагенот е протеин кој е распространет насекаде низ човековото тело - мускулите, коските, кожата, крвните садови, дигестивниот систем и тетивите. Со стареењето, присуството на овој ... Повеќе

Јапонска уметност на дијалог без караница: Како да се изразите за да избегнете непријатна ситуација

Јапонска уметност на дијалог без караница: Како да се изразите за да избегнете непријатна ситуација

Психологија

⃝ ТОЈ ПОСАКУВА ДА И БИДЕ ПРВ                    ТАА ПОСАКУВА ДА Е НЕГОВА ПОСЛЕДНА  ⃝ или ⃝ ТОЈ САКА ДА Е БРОЈ ЕДЕН     ... Повеќе

4 придовки за вашата убавина со останувањето дома

4 придовки за вашата убавина со останувањето дома

Нега на Тело

Состојбата со COVID-19 сите нас нè затвори дома. На почеток ни изгледаше како да е тоа најлошото нешто што може да ни се случи, не ... Повеќе

Јапонска уметност на дијалог без караница-Тој живее во вертикално, а таа во хоризонтално општество

Јапонска уметност на дијалог без караница-Тој живее во вертикално, а таа во хоризонтално општество

Психологија

⃝ ТОЈ ЖИВЕЕ ВО ВЕРТИКАЛНО ОПШТЕСТВО                    ТАА ГО БИРА ХОРИЗОНТАЛНОТО  ⃝   Мажите и жените на различен начин ги градат своите односи со околината. ... Повеќе

Сите лица на стресот

Сите лица на стресот

Психологија

Управувањето со стресот може да биде комплицирано и збунувачко, бидејќи постојат различни видови на стрес-акутен, епизоден акутен и хроничен стрес. Секој вид има свои карактеристики, ... Повеќе

Интервју со Маја Крстевска Коларова: Литературата има огромна моќ врз нашите сетила

Интервју со Маја Крстевска Коларова: Литературата има огромна моќ врз нашите сетила

Ум и Тело

Која е Маја Крстевска Коларова или Маја Рамона ? Маја Рамона професор по македонски јазик и македоснка книжевност. Живеам и работам во Штип. Моето име ... Повеќе