Категорија: COVID-19

д-р Биљана Петковска Огњанова: „Матичните лекари немаат официјален протокол за работа во време на пандемија, секој го прави тоа како најдобро умее“

д-р Биљана Петковска Огњанова: „Матичните лекари немаат официјален протокол за работа во време на пандемија, секој го прави тоа како најдобро умее“

COVID-19, Стручна Помош

Состојбата со COVID-19 е во континуиран ек, а паниката и прашањата што и како понатаму не стивнуваат. Д-р Биљана Петковска Огњанова, матичен лекар, директно од ... Повеќе

д-р Биљана Петковска Огњанова: Никој нема да Ве заштити, ако сами не размислувате со своја глава

д-р Биљана Петковска Огњанова: Никој нема да Ве заштити, ако сами не размислувате со своја глава

COVID-19

Драги мои сограѓани и пациенти, Чувствувам потреба да Ви се обратам зошто сум дел од Вас, но во континуитет гледам дека сте во заблуда дека ... Повеќе

Како да останете физички активни за време на COVID-19

Како да останете физички активни за време на COVID-19

COVID-19, Фитнес

Во доба на пандемија од коронавирус, за да се заштитиме себеси, најблиските како и целата заедница, многу е важно да се придржуваме до мерките и ... Повеќе

Ефекти на коронавирус врз кардиоваскуларното здравје

Ефекти на коронавирус врз кардиоваскуларното здравје

COVID-19, Кардиоваскуларен систем

Според досегашните научни откритија поврзани со COVID-19 познати се следните симптоми: покачена телесна температура, сува кашлица, отежнато дишење и новооткриените: треска, повторувачка покачена температура со ... Повеќе

Кои се новооткриените симптоми на COVID-19?

Кои се новооткриените симптоми на COVID-19?

COVID-19

Според СЗО постојат три главни симптоми на зараза со коронавирус : –сува кашлица –покачена телесна температура – отежнато дишење. Меѓутоа, научниците додале уште седум симптоми. Американскиот ... Повеќе

Како да го убиете стравот од коронавирус?

Како да го убиете стравот од коронавирус?

COVID-19

Читањето,слушањето и гледањето на вознемирувачки вести за коронавирусот може да придонесат чувство на вознемиреност, загриженост, лутина, паника и стрес. Во време кога светот се справува ... Повеќе

Како да живееме здраво дома: Што можеме да направиме за да го зачуваме здравјето на целото семејство?

Како да живееме здраво дома: Што можеме да направиме за да го зачуваме здравјето на целото семејство?

COVID-19

Долгиот престој дома и намалената можност за движење за време на пандемијата од корона вирусот, може негативно да влијае на нашето физичко и психичко здравје. ... Повеќе