Категорија: Ум и Тело

5 мотивациони навики за подобар живот

5 мотивациони навики за подобар живот

Обично навиките е одлик на нас самите. Во просек потребни се околу 20 дена за да човек оформи некоја навика. Ви предлагаме неколку работи кои ... Повеќе

Фрази кои ги употребуваат манипулаторите за да Ве доведат до лудило

Фрази кои ги употребуваат манипулаторите за да Ве доведат до лудило

Џексон Макенези (Jackson Mackenzie), ко-основач на PsychopathFree, онлајн заедница која ги поддржува жртвите од комуникација со психопати и манипулатори, издвоил пет фрази кои ги употребуваат ... Повеќе

Помислете и на своите мисли

Помислете и на своите мисли

Мислењето е способност дадена на човекот. Од милијарда луѓе што газат на земјата мал е бројот на оние што мислат и на своите мисли. Во ... Повеќе

Расположението е „гориво“ што го движи телото

Расположението е „гориво“ што го движи телото

Расположението е гориво што го движи телото низ денот, низ месеците, низ годините. Постојат денови во кои целиот свет ни е на дланка, ден кој ... Повеќе

Јапонска уметност на дијалог без караница: Како да се изразите за да избегнете непријатна ситуација

Јапонска уметност на дијалог без караница: Како да се изразите за да избегнете непријатна ситуација

⃝ ТОЈ ПОСАКУВА ДА И БИДЕ ПРВ                    ТАА ПОСАКУВА ДА Е НЕГОВА ПОСЛЕДНА  ⃝ или ⃝ ТОЈ САКА ДА Е БРОЈ ЕДЕН     ... Повеќе

Неколку совети за организиран и продуктивен ден

Неколку совети за организиран и продуктивен ден

„По утрото и денот се познава“ стара мудра поговорка, како ќе го започнеме така и ќе го поминеме. Ние сами се одлучуваме за тоа како ... Повеќе

Јапонска уметност на дијалог без караница-Тој живее во вертикално, а таа во хоризонтално општество

Јапонска уметност на дијалог без караница-Тој живее во вертикално, а таа во хоризонтално општество

⃝ ТОЈ ЖИВЕЕ ВО ВЕРТИКАЛНО ОПШТЕСТВО                    ТАА ГО БИРА ХОРИЗОНТАЛНОТО  ⃝   Мажите и жените на различен начин ги градат своите односи со околината. ... Повеќе